Challenge Ride Monschau

Zondag 17 september, op de clubritten-kalender stond Monschau aangekondigd. Een rit die te boek staat als Challenge Ride. De uitdaging zit niet in de afstand maar in de ruim 1500 hoogtemeters die over 95 km moeten worden overwonnen.

De B-groep waagde zich er niet aan en zodoende stonden er 9 A-rijders aan de start. Ondanks een heerlijk najaarszonnetje was het behoorlijk fris bij vertrek met een schamele 8ºC. De beklimmingen van de Bosstraat en Gemmenicherweg zorgden dat de spieren opgewarmd raakten. Via Kelmis, Hergenrath en Raeren werd het natuurgebied Hohes Venn bereikt. Door het bos en over de Wesertalsperre moest er vanaf de zuidkant van het stuwmeer over ruim 8 kilometer worden geklommen naar het hoogste punt van de dag op 622 meter boven NAP. Tevens de overgang van Belgisch naar Duits grondgebied. In de afdaling via Mützenich naar Monschau kregen de beentjes even rust. Het zonnetje hield zich hierbij tijdelijk achter een wolkendek waardoor het toch behoorlijk fris aanvoelde bergafwaarts. Door een gemiste afslag werd de Altstadt van Monschau via een korte omweg bereikt. In de pauze op het terras vonden Kaffee und Kuchen gretig aftrek.

De eerder genoemde afdeling via Mützenich was nu de eerste beklimming van de terugweg. Deze eerste 7 kilometer van de terugweg kunnen het beste worden omschreven als “van ietwat afgekoeld op het terras naar bedrijfstemperatuur in 7 kilometer klimmen”. Vervolgens was het letterlijk een feest van afdalingen waarbij de snelheid regelmatig boven bromfiets-niveau lag. Na de afdalingen door het Hohes Venn werden Eynatten en Hauset doorkruist om via Kelmis en Gemmenich de laatste uitdaging van de dag aan te gaan. De Route des Trois Bornes bracht ons tot op het Drielandenpunt van onze Heemetsjtad Vols. Hier werd de clubrit van deze zondag officieel beëindigd en in de afdaling richting centrum zocht iedereen zijn eigen weg richting thuis.

Een geslaagde rit met een Challenge voor de één en grensverleggend voor de ander.

 

 

Geef een reactie