Klimkoers Hammer Series voor eerst door centrum Vaals

Op vrijdag 7 juni fietsen wereldtoppers zich het snot voor de ogen op de Vaalserberg. De gemeente Vaals is dan namelijk voor de derde keer gastheer van de klimwedstrijd van Hammer Limburg. Rondom de wedstrijd is er van alles te beleven in Vaals voor zowel wielerliefhebbers als gezinnen. Nieuw is dat de renners dit jaar voor het eerst iedere ronde door het centrum van Vaals komen. Daarnaast wordt de Vaalserberg voor het eerst vanaf de Nederlandse kant beklommen. 

De Hammer Series vinden behalve in Limburg ook plaats in Stavanger en Hongkong. Hammer Limburg start op vrijdag 7 juni met de klimwedstrijd in Vaals en wordt op zaterdag (sprintwedstrijd) en zondag (ploegenachtervolging) vervolgd in Gemeente Sittard-Geleen. Bijzonder is dat bij deze driedaagse wielerwedstrijd geen individuele renner wint, maar een hele wielerploeg. Hammer Series is daarmee een uniek concept in de wielerwereld.

In totaal rijden de renners tien rondes over en rond de Vaalserberg. Voor het eerst komen de wielrenners dit jaar ook iedere ronde door het centrum, waardoor er in hartje Vaals een fantastische Hammer-beleving zal ontstaan! De lus door het centrum loopt via de Gemmenicherweg en Bosstraat naar het Von Clermontplein, waarna de renners via de Tentstraat en Viergrenzenweg weer richting Drielandenpunt gaan. Dat betekent dat de Vaalserberg dit jaar voor het eerst vanaf de Nederlandse kant beklommen wordt.

Doordat er iedere ronde punten te verdienen zijn, moeten de renners iedere ronde vol gas geven. Dat maakt de Hammer Series een uitermate aantrekkelijke wedstrijd om te kijken. Daar komt bij dat alle grote WorldTour-teams meedoen aan Hammer Limburg, zoals Team Sunweb, Team Jumbo-Visma Cycling, Team Sky, Lotto Soudal Cycling Team Fanpage, Deceuninck – Quick-Step Cycling Team, Mitchelton-SCOTT, Trek-Segafredo en UAE Team Emirates. Kortom, alle topploegen staan aan de start met hun absoluut beste renners; onder andere Tom Dumoulin stond de afgelopen twee jaar aan de start in Vaals! 

Behalve de wielerwedstrijd is er voor en tijdens de koers op 7 juni van alles te beleven in Vaals. Voor jong en oud zijn er tal van activiteiten op de verschillende pleinen rondom het parcours. Dat is niet alleen leuk voor de echte wielerfan, maar het hele gezin kan genieten van de vele festiviteiten die in het centrum van Vaals worden georganiseerd. Vanaf het begin van de middag staan onder andere de tourbussen van de teams in de fanzone op het Prins Willem-Alexanderplein en kun je zelfs een praatje met de wielrenners maken! Om 15.00 uur start de klimwedstrijd. 

Noteer 7 juni dus alvast in je agenda en kom jouw wielerhelden aanmoedigen in het centrum van Vaals! Houd de berichtgeving van de gemeente Vaals in de gaten om op de hoogte te blijven van alles wat er op 7 juni in Vaals te beleven is. 

Meer informatie vind je op de website van de gemeente Vaals: https://www.vaals.nl/actueel/2019/03/22/klimkoers-hammer-voor-eerst-door-centrum-vaals

Geef een reactie