Terugblik seizoen 2018 – welkom 2019!

Tijdens de jaarvergadering / ALV 2018 blikte secretaris Jeroen Phijl terug op ons fietsseizoen. Wij delen zijn verslag graag met jullie.

In vergelijking tot het voorgaande seizoen was het fietsseizoen 2018 saai. Geen fitties en onduidelijkheid, maar overzicht en voorspelbaarheid.

Het bestuur bleef in tact. Léon Göbbels voorzitter, Roger Baggen penningmeester, ondergetekende secretaris, Ralf Schaich en Jan Lux als leden van het dagelijks bestuur. Met z’n 5en zetten we vooralsnog de schouders onder de vereniging. Bestuursleden kregen gaandeweg het jaar echter andere werkzame functies of bezigheden waardoor tijd schaarser werd en ondersteuning van verschillend vlak altijd gewenst is. Natuurlijk is hulp van leden onontbeerlijk. Er zijn bewegingen rondom het bestuur, maar daarover later meer…..

Het ledenbestand groeide dit jaar wederom. We sluiten het jaar 2018 af met 38 leden. De een wat actiever dan de ander, maar desondanks een mooi aantal. Mogelijk gaan we in 2019 de grens van 40 slechten. Al is kwaliteit in deze ook belangrijker dan kwantiteit.

De aftrap van het seizoen gebeurde eigenlijk in Gulpen. Roos Lux had hier een voorname bijdrage in. In het Gulpener brouwlokaal werd ons op zaterdag 10 maart een overheerlijke brouwersmaaltijd voorgezet. Inclusief twee drankjes en twee flesjes Neubourgh. Een gezellige bijeenkomst met een grote opkomst. Ook de hoofdsponsor was uitgenodigd en prikte met zijn vrouw een vorkje mee.

Na Pasen ging het fietsseizoen officieel van start. Op 2 april, toen ook al met overheerlijke weersomstandigheden, was de eerste clubrit. Voorzien van koffie en vlaai en nieuwe clubfoto van onze huisfotograaf. Aftrappend met een grote opkomst, dit stemde het bestuur tevreden. Maar liefst 29 leden waren er aanwezig op deze zonnige zondag en stonden onder meer op de gevoelige plaat. TWC Vols floreerde weer op en top!

Het seizoen was in gang geschoten. Er werd weer gereden volgens clubritkalender. Enkele leden wierpen zich in meer of mindere maten op als wegkapitein. Dank daarvoor!

Tussendoor deed de TWC Vols-app dienst als afspreekmedium.

De TWC Vols-app die voorzien is van een strikt regelement en enkele digitale waakhonden. Ook dit onderwerp van gesprek wordt verderop in deze ALV verder uitgediept.

Al vroeg in het seizoen trokken enkele TWC Vols-leden zuidwaarts. Richting een stuk land midden in de Balearische zee. Op Mallorca moest de basis worden gelegd voor een topfit fietsseizoen. Achtergebleven leden fietsten in het heuvelland of reden bijv. mee met de benefietstocht ten bate van de Wensulance.

Onder meer door de Mallorcareis bleek er geen behoefte of mankracht meer aanwezig voor het rijden of organiseren van een fietsweekend korter bij huis. Dit betreurt het bestuur. Hopelijk komt er in 2019 verandering in en kunnen we een eerdere traditie weer nieuw leven blazen. Ik val in herhaling, want ook dit én een mogelijk vervolg van reizen naar en fietsen op Mallorca komt op deze bijeenkomst eveneens ter sprake.

De challenge rides werden dit jaar niet wat we vooraf hadden gepland en hoe we dit het jaar ervoor hadden aangepakt. Aandachtspunt richting seizoen 2019! Alternatieven waren echter wel voldoende voorhanden. Rondom de Hammer series werd er door de ondernemersvereniging Vaals een plaatselijk rondje uitgezet dat meermaals moest worden afgelegd. Hierbij waren meerder TWC Vols-leden aanwezig. Met wisselend succes werden de rondjes gedraaid. Ook deze donderdagavond was het weer bijzonder aangenaam. Dit in tegenstelling tot de dag erna toen Tom Dumoulin en concullega’s een keer of wat over het Drielandenpunt trokken. Dumoulin had er al snel genoeg van. Stapte uit de race, hing zijn kleding aan het droogrek en zocht een warme Vaalser douche.

Clubritten volgden zich op. Wisselend tussen zaterdag en zondag. Binnen de vereniging was er rust, reinheid en regelmaat. Koffie werd na clubritten genuttigd bij sponsors en gaandeweg het jaar werden de nieuwe clubfoto’s druppelsgewijs uitgereikt aan diezelfde sponsoren. We zijn blij met de ondernemers die ons ondersteunen en proberen onze waardering op verschillende manieren te laten blijken.

Zondag 15 juli zou ook een bijzondere dag worden. Dat de zon scheen was ondertussen normaal. Het TWC Vols-shirt met lange mouw kon ongebruikt in de kast blijven. Ook de arm- en beenstukken sleten niet.

Op deze zondag ook alles kort en luchtig. Verzamelplaats was het gemeentehuis. Vrouwen voorzien van lippenstift en mascara, mannen gladgeschoren (kin en/of benen) en neusharen getrimd. Er was namelijk een camera in het spel! Via de gemeente werden we gepolst of we wilden meewerken aan een item van L1. In de Tour de France stond een kasseienrit op het programma. Een aftreksel van Parijs-Roubaix. De leden die er waren gaven een workshop “kinderkopjes” rijden weg. Voor zover deze al liggen in Vaals. Leuke publiciteit voor onze vereniging, programmavulling voor Tour de Limbourg.

De aflevering van Tour de Limbourg werd ook voorzien van een hoog TWC Vols gehalte. Meerdere leden zaten in het publiek eerste rij. In gedeeltelijk clubtenue mochten we luisteren en kijken naar Sander Kleikers die samen met Gert Jakobs, voormalig KNVB-scheidsrechter Ed Jansen en Alp d’Huez bedwinger en winnaar uit het verleden Steven Rooks de zaak aan elkaar praatte. Leuke activiteit die werd vervolgd met een Italiaans buffet en dito gezelligheid bij Grandcafé ZeRa. Trouwe en aanwezige leden werden getrakteerd, aanhang at voor een schijntje mee.

Hierna weer clubritten met tussendoor natuurlijk ook nog vlaai. De geplande challenge ride op 2 september werd ook weer voorzien van alternatieve invulling. Leden konden zich opgeven voor een ontbijt bij de Vijlerhof. De inwendige mens was rijkelijk bijgevuld waarna de clubrit die hierop volgde gezamenlijk, A+B, werd verreden.

Zo liep seizoen 2018 ook op z’n eind. Met de laatste clubrit op zondag 14 oktober. Uiteraard eveneens voorzien van koffie en vlaai.

De opkomsten tijdens alle clubritten zijn nauwkeurig geturfd en worden voorzien van een extraatje. Het ledenbestand is stabiel en nieuwe doelen zijn gesteld. Een bestelling clubkleding volgt op korte termijn. Kledij voor nieuwe leden en mogelijkheid tot bijbestelling voor zittende leden.

TWC Vols is een gezonde vereniging op verschillend vlak, TWC Vols kijkt naar de toekomst, TWC Vols zit in een bloeiperiode. Zolang de insteek blijft dat de vereniging van en voor de leden is (vrijwilligers onontbeerlijk), kan hier weinig mis gaan.

 

Geef een reactie