Tour de L1mbourg in Vaals

Zaterdag 20 juli 2019, de 14eetappe van de Tour de France. De tourkaravaan strijkt neer op de Col de Tourmalet, finishplaats boven op de berg vandaag. Nederlands hoop in deze tourdagen is Steven Kruijswijk die goed mee kan met de kopgroep en samen met gele truidrager Alaphilippe als 3eover de meet komt. Een andere tourkaravaan, namelijk die van Tour de L1mbourg doet vandaag de gemeente Vaals aan voor de live-uitzending vanaf het wijngoed St. Martinus in Vijlen.

Leden van fietsclub TWC Vols wonen net als voorgaande jaren de uitzending bij. Ze zijn eigenlijk vaste gast geworden bij de uitzendingen vanuit de gemeente Vaals. Bij aankomst krijgen ze VIP-plaatsen toegewezen en worden voorzien van een goed glas St. Martinuswijn. Een beetje goede druivensap slaan deze fietsers niet af. De uitzending met gastheer Sander Kleikers en vaste tafelgast Gert Jakobs hebben vanavond gezelschap van journalist Jaap Stalenburg en Eurosport wielercommentator Jeroen van Belleghem. Twee wandelende encyclopedieën als het om feiten over wielrennen gaat. 

Na de uitzending is het tijd voor een fotomoment en kletsen enkele leden nog na met Sander, Gert en de andere gasten. Wist je trouwens dat je van televisie maken honger krijgt? Echt waar! Na de VIP-plaatsen tijdens uitzending werd het tijd om plaats te gaan nemen aan de speciaal voor TWC Vols gedekte tafel bij Hotel-Restaurant Vijlerhof. Mede dankzij de uitstekende verzorging door het personeel van Vijlerhof werd er genoten van een heerlijk 3 gangen diner. Aan het rumoer te oordelen en de “stille” periodes tijdens het nuttigen van de gangen kon je opmaken dat het heel gezellig was en het eten erg lekker. Onder het motto “samen genieten” kijken we terug op een zeer geslaagde avond.

Bekijk de uitzending hier: http://bit.ly/2Ss2OH7 of geniet van de foto’s van Danique Daemen via deze link => https://bit.ly/2ZcKzrT

Geef een reactie