Eerste clubrit 2017

Er waren al enkele mooie lentedagen geweest eind maart, daar borduurde begin april op voort. Het was afgelopen met de winterslaap; de eerste clubrit stond op het programma! Weersomstandigheden die eenieder wel konden bekoren. Weersomstandigheden die zelfs al “kortebroekwaardig” waren. Het waren nog geen gebruinde benen, maar vandaag werd dus bij sommige ook al een begin gemaakt aan het inwisselen van de melkflessen.
De clubrittenagenda ziet er enigszins anders uit dan vorige jaren. Het rijden in een A en B groep blijft wel gehandhaafd bij TWCVols. Uitzonderingen daargelaten, zo ook vandaag. De eerste clubrit werd traditiegetrouw gezamenlijk verreden. Een andere traditie is de afsluiting met koffie en vlaai. Dit werd echter pas actueel na de finish.
Eerst de start. Met het Willem-Alexanderplein hadden we een nieuwe startlocatie. Daar stonden op deze zonnige 2e april 17 leden aan vertrek; 4 vrouwen, 13 mannen. Het symbolische startschot waren de woorden van de voorzitter. Vertrokken werd er in westelijke richting. Vereiste is dat iedereen zich aan het clubrit reglement houdt. Vooraf verspreid onder de leden.
Leon zou het peloton de weg wijzen. Roger zou doordat de groep groter dan 8 was, fungeren als slotrijder.
Nijswiller, Wittem, Gulpen. Dat alles in het nieuwe tenue, de dag vooraf opgehaald bij Bioracer. Vervolgens verspreid onder de leden. Iedereen zag er pico bello uit!
Ingbergrachtweg omhoog, het peloton werd een lang lint. Bovenop werd er op elkaar gewacht en zodoende schoof de TWCVolsaccordeon weer in elkaar.
Via Scheulder, Sibbe, Wolfshuis richting Cadier en Keer. Tussendoor werden er wat beenstukken uitgetrokken, bananen verloren en een plaspauze ingelast.
“Achterlangs” Margraten weer richting Gulpen. Om van daaruit dezelfde route als eerder die dag in omgekeerde richting te volgen richting Vaals.
Met gevaar voor eigen leven stond de huisfotograaf ons op de Maastrichterlaan op te wachten. Enkele mooie kiekjes rijker zochten we het terras op. Waarna er hier en daar nog een aantal foto’s werden geschoten. Dirk bedankt!
Vlaai en koffie werden genuttigd op een zonovergoten terras en gezelligheid vierde hoogtij!
Na een moeizame winter een positieve, gezamenlijke en met de blik op de toekomst gerichte start van het nieuwe seizoen.

Nogmaals een bijzonder woord van dank aan de sponsoren die het mooie nieuwe tenue mede mogelijk maakten!

Geef een reactie