Seizoen 2018 voor TWCVols geopend!

Alsof de duvel ermee speelt. Wat een prachtig weer vandaag voor de eerste clubrit. Het lijkt een traditie te worden; perfect weer bij de eerste clubrit, miserabel weer tijdens het fietsweekend….
Op het WAP zou de verzameling vóór de start plaatsvinden. Vanaf 9uur45 druppelden de leden binnen. Bij start was de recordopkomst van 30 fietsende leden bereikt. TWCVols leeft in de fietsende gemeenschap van Vaals!
Voor de start enkele woorden inclusief uitleg van de voorzitter, waarna de blauw/wit/zwarte armada vertrok richting oosten. Voorzichtigheid was geboden in zo’n grote groep.
De rit was vooral gericht op het sociale aspect. Bijkletsen met mensen die men enkele maanden niet had gezien. Onmogelijke opgave met zoveel fietsers.
Via Wahl-en Nijswiller door Wittem richting Gulpen. De Ingebergrachtweg was de eerste en enige “beproeving”. Daar vielen een aantal gaten om daarna, bij het hergroeperen, een poging te doen om de doorgaande weg van Ingber niet te barricaderen.
Door naar Scheulder en in Sibbe afdraaien richting Margraten. We kwamen langs bij onze hoofdsponsor. Wij waren géén ongenode gasten, zoals Jurgen en Monique laatst bezochten tijdens nachtelijke uren, en maakten nog snel een groepsfoto voor het geschäft.
Laatste gedeelte van de korte openingsrit was aangebroken. Naar Gulpen in, waar we aan het stoplicht kort mochten poseren naast een motorclub met een Alfoerse krijger in het logo afgebeeld, en koers richting Vaals.
De planning was om eerst een verenigingsfoto te maken. Onze huisfotograaf had zijn apparatuur reeds laten afzetten en met statief en zelfontspanner werden we met z’n allen vastgelegd op de kwalitatief hoge gevoelige plaat.
Hierna namen we allemaal plaats aan de gereserveerde tafels. De fietsen werden gestald op de vooraf afgesproken plekken en dusdanig dat ze niet in de weg stonden voor het feestelijke jubileum van meneer pastoor.
Ook daarvoor was het goed weer, we wensen pastoor Broekhoven van harte proficiat met zijn 50 jarig jubileum!
Zo verliep de eerst clubrit op velerlei vlak “gezegend”.
We nuttigden vlaai en koffie of anderszins op de club, er werd nog wat slap geouwehoerd en voldaan ging iedereen huiswaarts.
Het TWCVols seizoen 2018 is los!

Geef een reactie