Thara van der Borgh

Wie? Die naam zal niet direct bellen doen rinkelen bij de meesten van jullie. Toch zette deze jongedame een prestatie neer van wereldformaat. Zij fietste maar liefst 8708 hoogtemeters bij elkaar in één rit, in jawel onze eigen doorgaans platte Nederland. In de achtertuin van onze fietsclub TWC VOLS besteeg zij 65! keer de Camerig. Hieronder haar relaas over deze epische rit.

Thara: De goals voor 2020 verdwenen éen voor een van de kalender, maar deze kon gewoon nog. Gisteren de hoogte van Everest gefietst, maar dan door de langste klim in Nederland 65x op te rijden. Zie beneden voor een totaal onsamenhangend antwoord op de vraag ‘hoe was het!?’ #everesting #ferromosae 🏔🏔 ___________

2.10u wekker, 3.30u op de Camerig, vorst aan de grond. Even maniakaal lachen om jezelf en dan Grand depart. Gelukkig zorgt een volle maan voor belichting van de zoveelste das die zich suïcidaal voor mijn wielen werpt in een verder uitgestorven bos. 

Rond 5 uur sta ik op de parkeerplaats na een sanitaire stop pontificaal m’n poes te behangen met vaseline. Op dat moment ook de eerste mens gespot. Goedemorgen meneer.

Voorliggen op schema, geplande stops overslaan, 80’s hits pompen, de eerste 35 keer waren feest. De eerste sherpa verschijnt. Na 2 uur meegedraaid te hebben is @loicmignon verdacht vaag over de vraag of everesting nog op z’n lijstje staat. Hou z’n Strava in de gaten.

@miriamharings lost ‘m af en zorgt 3 reps voor haar signature comedic relief. Ook de ijsjeskraam is relieved als blijkt dat ik eindelijk tóch klant word na me al 48 keer omgedraaid te hebben.

Kleine existentiële crisis tussen 50-55. Als ik niet al 12 uur aan het tannen ergo uitdrogen was, had er nu een traantje gevloeid. De mentale status bereikt een stadium waarvoor levenslang TBS niet zou misstaan. De pizzadoos in de berm bij de laatste bocht noem ik John. 

@t.dumoulin is jaloers op m’n wildkakkwaliteiten. Dieren gaan na deze dag nog lang in de war zijn over hun territorium. Motorrijders van pensioenleeftijd gaan nog lang in de war zijn over mijn billen.

Mijn linker schoenplaatje is al 3 uur kapot, uit het zadel komen was toch overrated. Normaal kunnen trappen eigenlijk ook. @paul_schonewille en ik stoempen ons wel naar boven, terwijl broerlief iets mompelt over cadans.

Kwetsbare ouderen die absoluut in de covid risicogroep horen halen me in. Zónder trapondersteuning. 

Pa vraagt of hij de laatste keren met me mee mag doen op z’n stadsfiets, zeker mag dat ouwe reus.

16u, 282km, 8920 hoogtemeters. Mooi.

Ga dit ook doen, krijg je van mij een kudo.

De rit van Thara op Strava: https://www.strava.com/activities/3415099868

Geef een reactie